100 семейства от В. Търново не могат да се настанят в нов блок заради липса на ток

Публикувано на вт, 12 Мар. 2019
5194 четения

Вече трети месец собствениците на апартаменти в новопостроен жилищен блок във В. Търново не могат да се настанят, защото в сградата няма ток. Блокът се намира на ул. “Димитър Благоев” 10 и е въведен в експлоатация на 29 декември 2018 г., когато е издадено разрешителното за ползване. Срокът е спазен, тъй като в предварителния договор крайната дата е 30 декември 2018 г. Шестетажният блок е с пет входа, а апартаментите в него са над 100. Част от собствениците вече са обзавели жилищата си и очакват да се нанесат, но не могат да го направят. Нямат и обяснение от страна на фирмата изпълнител “Илстрой” за патовата ситуация.
“След издаването на разрешителното за ползване се надявахме, че сградата ще бъде захранена с електричество, но вече три месеца това не се случва. Няма поставени електромери, има само едно импровизирано табло за ток, използван за строителните дейности. Асансьорът също не работи, всички мебели и електроуреди ги качвахме по стълбите. Казаха ни, че в началото на януари ще бъдат поставени електромерите и токът в сградата ще бъде пуснат. След това обещанието беше за 10 февруари, но отново не се случи. В същото време продължаваме да плащаме наем на квартирата и кредита по жилището, в което не можем да влезем”, разказа пред екип на “Янтра ДНЕС” едно от потърпевшите семейства. Обясняват, че таксата за присъединяване към електроразпределителното дружество е платена към фирмата изпълнител, която от името на собствениците се ангажирала да задвижи процедурата.
“Подали сме всички необходими документи в електроразпределителното дружество още на 4 януари. Надявам се, че тази седмица най-накрая ще бъде пуснат токът в сградата. Спазили сме всички процедури, но това не зависи от нас”, заяви строителният предприемач Илия Илиев. Той обясни, че проблемът е от страна на енергото, които винаги бавят процедури.
Проверка за казуса обещаха и от електроразпределителното дружество след запитване от страна на “Янтра ДНЕС” каква е причината все още да няма ток в сградата и кога ще бъде пуснат. До края на редакционното приключване на вестника отговор от дружеството не беше получен.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново