10-годишна ученичка спечели велосипеда на “Движи се и победи”

Публикувано на пт, 28 Окт. 2016
93 четения

10-годишната ученичка Яна Петрова от ОУ “Димитър Благоев” във Велико Търново спечели голямата награда на кампанията “Движи се и победи”, която по традиция е велосипед. Жребият за наградата беше изтеглен вчера в РЗИ в присъствието на медии, общински служители и спортни деятели.
Яна е преминала и трите маршрута в есенния етап на кампанията и изборът на момичето предизвика бурни одобрения сред присъстващите на жребия. Оказа се, че доста години велосипедът се печели от възрастни пенсионери, които предоставят наградата на внуци и близки. Но все пак това е жребий, отчетоха организаторите от РЗИ.
Тази есен кампанията осигури доста други награди за участниците в “Движи се и победи”. А те са най-вече ваучери на стойност от 30 и 50 лв., които получиха деца, възрастни и семейства. Имаше и специални награди за най-малък и най-възрастен участник, които отидоха съответно у Халил Сабер на 9 години и Кольо Колев на 80 години. Традиционната футболна топка пък отнесе най-активният участник в спортния празник на Ксилифор – Павел Иванов на 10 години. Тя се осигурява от Младежкия дом. Имаше и грамоти за най-активните училища в “Движи се и победи”. Първите три места спечелиха ОУ “Бачо Киро”, ОУ “Христо Ботев” и СУ “Вела Благоева”.
В есенния етап на кампанията се включиха 454 деца, ученици и възрастни, отчете д-р Красимира Петрова от РЗИ. По време на туристическите походи беше измерено кръвното налягане на 156 души, при 79 процента от тях то се е оказало нормално.
Вася ТЕРЗИЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново