Зрелищният мегаспектакъл „Грузинска легенда“ ще завладее великотърновци

Публикувано на пн, 18 сеп. 2023
706 четения

Зрелищният мегаспектакъл „Грузинска легенда“ ще завладее великотърновци на 17 ноември от 20 ч. в ДКС „Васил Левски“. Това е една от най-зашеметяващите музикално-хореографски продукции, използваща най-съвременни технологии. Според световната преса по своя мащаб и драматургия спектакълът превъзхожда лидери в жанра “Lord of the Dance”. Грузинските артисти вече обраха овациите в Германия, Швеция, Англия, САЩ, Япония, Канада и Китай и общо над 50 страни на петте континента.
“… Това е представлението на живота! Всеки трябва да го види поне веднъж” – пише френското издание на “Le Figaro” за “Грузинска легенда”, а репортерите на “New York Post” вярват, че всяко шоу се превръща в истинска награда за публиката”, посочват организаторите на спектакъла. Преплитането на сюжети и събития, умело въплътени на сцената, приказни декори и костюми, най-високото ниво на светлинни и звукови ефекти превръщат „Грузинска легенда“ в триумф на кавказката култура на световната сцена, допълват те.
„Грузинските танци нямат аналог. Трябва да си роден грузинец, за да можеш да танцуваш така“, обясняват самите танцьори, допълвайки, че спектакълът е изпълнен с любов към Родината и всичко е въплътено в музиката, песните и танца.
Николай ВЕНКОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново