Здрава Каменова и Богдана от БГ Радио гостуват във В. Търново

Публикувано на чт, 8 апр. 2021
651 четения

Актьорите Здрава Каменова, Антоан Петров и Богдана Трифонова, позната като водеща на предаването “Стартер” по БГ Радио, ще гостуват във В. Търново с пиесата “Танго в космоса”. Представлението ще се играе на 10 април от 20 ч. в новото културно пространство “Залата”.
Действието на спектакъла се развива през 2027 г. Бреговете на Аржентина потъват, България е пуста територия на Балканите, а Китай изпраща жена на Луната. Три жени в три различни точки на планетата се сънуват една друга и променят не само своите съдби, но и съдбата на Земята. Луда аржентинска учителка по танго мечтае за любов, а майка ѝ сънува, че е гадже на Шумахер. Китайска космонавтка, пратена до Луната, всъщност не иска да лети в космоса и мрази партията, която е прогонила баща ѝ в изгнание, а една копринена буба расте в аквариума на българка рапърка, която върти сделки на черния пазар, докато светът е на ръба на оцеляването.
Текстът на пиесата е на Гергана Димитрова и Здрава Каменова, режисьор е Гергана Димитрова, асистент-режисьор е Павла Котова, а музиката е на Веселин Веселинов-Еко. Визията, сценографията и костюмите са дело на Елена Шопова и Никола Налбантов.
Организатори на събитието са “Залата”, “36 Маймуни” и “Там”. Проектът е реализиран с финансовата подкрепа на Министерство на културата, Национален фонд “Култура”, фондация “Арт офис” и БГ Радио.

Николай ВЕНКОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново