Започна записването на участниците в международния конкурс “Нова музика”

Публикувано на пн, 13 февр. 2023
176 четения

Записването за участие в 17-ото издание на международния конкурс за популярна песен “Нова музика” започна. Той се организира от Община Горна Оряховица и НЧ “Напредък”, под патронажа на Министерството на културата и ще се проведе на 13 и 14 май в салона на читалището.
Според статута на конкурса участниците ще се явяват в 2 категории. Първата е за индивидуалните изпълнители, които ще са разпределени в 4 възрастови групи: от 5 до 9 години, от 10 до 13 години, от 14 до 17 години и от 18 до 25 години. Втората категория е за вокални формации в две възрастови групи: първа – до 12 години, и втора – от 13 години, информират от читалище “Напредък”.
За най-добрите участници в конкурса, които ще бъдат оценени от професионално жури, е подготвен богат награден фонд – дипломи, купи, медали и специални награди за класиралите се на челните места. По традиция ще бъде връчена и статуетката “Гран При”. Творчески директор на конкурса е Почетният гражданин на Г. Оряховица и основател на надпреварата и вокалната школа в града – Аделина Колева, припомнят организаторите.
Николай ВЕНКОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново