Започна приемът на номинации за Награда “Култура” на Община В. Търново

Публикувано на пт, 25 сеп. 2020
128 четения

До 14 октомври Община В. Търново приема номинации за присъждане на ежегодната Награда “Култура”. Кандидатурите могат да бъдат в две категории: за ярки постижения в областта на изкуството и културата в периода от 1 май 2019 г. до 1 май 2020 г. и за най-успешен творчески дебют или изява на млад творец в същия период.
Награда “Култура” се присъжда ежегодно за високи творчески постижения и изяви с реален принос за културния живот и престиж на Общината и дълготраен характер на великотърновски творци или творчески колективи. Отличието е под формата на пластичен знак, почетен диплом и сума от 2500 лв. и се присъжда за конкретен продукт на културата – произведение, явление или събитие.
Номинации могат да правят неправителствени организации, браншови организации, творчески сдружения и гилдии, граждански сдружения в областта на културата, висши учебни заведения, културните и образователни институции в общината, като всяка организация има право на една номинация в отделните категории. Предложенията се разглеждат от седемчленна експертна комисия, чийто състав се утвърждава със заповед на кмета на В. Търново. Решенията се вземат с явно гласуване и с обикновено мнозинство, като те са окончателни.
Наградата се връчва от кмета на Общината на тържествена церемония в навечерието на 24 май – Ден на българската култура и просвета и славянската писменост. Имената на наградените и техните постижения се вписват в Книга на удостоените с награди на Община В. Търново.
Николай ВЕНКОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново