Закриват кукления фестивал с “Пингвинчето Фраки”

Публикувано на пт, 28 авг. 2020
101 четения

Театър ВЕСЕЛ ще закрие второто издание на Международния театрален фестивал “Лято, кукли и приятели” на 29 август, събота, от 11.00 часа на открита сцена “Арт Лято” до художествена галерия “Борис Денев” в старата столица. Търновският куклен театър ще представи любимото си представление “Пингвинчето Фраки”. Постановката и куклите са дело на Веселин Василев. Сценографията е на Лидия Къркеланова, а музиката – на Димитър Паперов. Участват Елка Баланова и Веселин Василев.
“Пингвинчето Фраки” е една история, представена на зрителите като театър в театъра. Малкото пингвинче опознава света в търсене на откраднатото Слънце. А с какво ще го провокират любящият му татко, котаракът Роки, Чудо-Юдо, крокодилът Кроки и капитан Блъф? Отговор на този въпрос дава самият спектакъл. История, която ни разкрива истината, че за доброто граници няма”, споделя Веселин Василев. На официалното закриване на “Лято, кукли и приятели” фирмата “Smart Baby”, партньор на Театър ВЕСЕЛ, ще връчи награди на най-верния зрител на фестивала, както и на още двама късметлии – любители на лятното събитие. В последния фестивален ден ще бъде обявен и спектакълът, носител на Наградата на публиката – най-ценната и стойностна награда за всички творци, посветили се на театралното изкуство. Изящният плакет е авторска керамика, изработена от Лидия Къркеланова.
Международният театрален фестивал “Лято, кукли и приятели”, организиран от Куклен театър ВЕСЕЛ, се реализира с финансовата подкрепа на Община В. Търново. Форумът е част от календара на културните събития на Общината.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново