Йордан Марков организира концерт “Ние празнуваме заедно” в П. Тръмбеш

Публикувано на ср, 15 Ян. 2020
94 четения

Първи концерт от поредицата “Ние празнуваме заедно” организира певецът Йордан Марков в Полски Тръмбеш. Събитието ще се проведе на 16 януари от 14 ч. в местното читалище, а входът ще е свободен. Участие в него ще вземат ученици от СУ “Цанко Церковски”, гр. Полски Тръмбеш, ОУ “Св. св. Кирил и Методий” в с. Раданово и ОУ “Васил Левски”, с. Петко Каравелово. Своите умения на сцената на НЧ “Отец Паисий 1905” ще покажат и танцьорите от Фолклорна формация “Полянци”.
“Това е първият от петте поредни концерта, които ще се състоят в П. Тръмбеш през тази година. Те ще представят традициите на различните етноси в България. Близо 100 са учениците, които ще изпълнят песни, танци и стихотворения”, разказа организаторът на събитието. В следващите концерти ще бъдат включени и различни изявени изпълнители от община П. Тръмбеш, разкри още Марков. Вероятно едни от тях ще са трио “Булгарина”, в чиито състав е момиче от града, което е част и от състава на ансамбъл “Чинари”.
Поредицата концерти се осъществява по проект “Социални, икономически и образователни мерки за интеграция на уязвими групи в община П. Тръмбеш”, с финансовата подкрепа на Оперативна програма “Наука и образование за интелигентен растеж” 2014-2020, съфинансирана от ЕС, чрез Европейските структурни и инвестиционни фондове.
Николай ВЕНКОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново