Йордан Марков организира концерт в читалището в Полски Тръмбеш

Публикувано на чт, 23 сеп. 2021
176 четения

Концерт, озаглавен “Приятелство безкрай”, организира певецът Йордан Марков в Полски Тръмбеш. Събитието ще се проведе на 28 септември от 14 ч. в градското читалище “Отец Паисий”. На сцената ще излязат деца от СУ “Цанко Церковски”, Фолклорна формация “Полянци”, Детската музикална школа и Детската балетна школа при НЧ “Отец Паисий”. Специален гост този път ще е илюзионистът Боби Шоу, който е любимец на малки и големи. Това е последният, пети концерт от поредицата концерти, реализирани по проект за интеграция на маргинализирани общества, който се изпълнява в партньорство със СУ “Цанко Церковски” в Полски Тръмбеш.
“Озаглавихме проявата “Приятелство безкрай”, тъй като се показа и доказа, че без значение от пол и етническа принадлежност децата могат да бъдат приятели. Това приятелство се заражда още в детските години, в семейната среда, в училище. В изминалите 5 концерта участваха едни много талантливи момичета и момчета. Имаше прекрасни изпълнения – танци, песни, рецитали. И това се случи в един малък, красив град, в който културата, макар и да е трудно достижима, е търсена и очаквана от хората”, каза Йордан Марков, който допълни, че този проект, финансиран от ЕС, е успял да допринесе за културното развитие на града.
Марков припомни, че поредицата от концерти трябваше да приключи много по-рано, но заради пандемията те бяха отлагани, а за последния дори не се знаеше кога точно ще е възможно да се осъществи. Желаейки да заложат на качеството, а не на бързата реализация на проекта, организаторите вместо в рамките на 1 година ги направиха в рамките на 2 години. За тяхна радост, изпълнението на проекта е било повече от успешно, концертите са се радвали на голям интерес, а каузата, която е заложена в идеята за осъществяването им, е била изпълнена. Марков изказа своите благодарности на Община П. Тръмбеш за съдействието, цялостното отношениe към културата, към неговия екип и към всичко случващо се покрай организирането на тези концерти. Той изрази надеждата си, че скоро ще може да направи и свой самостоятелен концерт в П. Тръмбеш, който да бъде подарък за жителите и гостите на града.
Концертът “Приятелство безкрай” се реализира по проект “Социални, икономически и образователни мерки за интеграция на уязвими групи в община Полски Тръмбеш”. Той се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма “Наука и образование за интелигентен растеж” 2014-2020, съфинансирана от Европейския съюз, чрез Европейските структурни и инвестиционни фондове.
Николай ВЕНКОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново