Йоана Буковска и Ники Априлов част от журито на фестивала “Малкият принц”

Публикувано на пн, 19 апр. 2021
90 четения

Актрисата Йоана Буковска-Давидова ще председателства журито на Националния фестивал на детско-юношеското театрално творчество “Малкият принц”. Тазгодишното издание е 15-то поред и по традиция ще събере във В. Търново млади актьори от цялата страна. То ще се проведе от 7 до 9 май в МДТ “Константин Кисимов” и в него ще вземат участие над 180 млади артисти от цяла България.
Останалите членове на журито са също имена, които имат заслужено място сред най-добрите в българската култура. Това са Николай Априлов – актьор, театрален режисьор и телевизионен водещ, проф. д-р Станимир Трифонов – кино- и театрален режисьор, Емил Андреев – писател, драматург и сценарист, актьора Тони Минасян.
Участниците в театралния форум ще се съревновават в две възрастови групи: до 14-годишна възраст и от 14 до 19-годишна възраст. Освен Голямата награда на Община Велико Търново – статуетката “Малкият принц”, която ще бъде връчена и в двете възрастови групи, ще бъдат присъдени още 13 индивидуални и колективни награди. Новост е разделянето на театралните състави на водени от професионални режисьори и такива, водени от непрофесионалисти. Предвидена е и Награда на търновската публика, информират организаторите.
Николай ВЕНКОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново