Янислав Василев от Гимназията по туризъм отново победител в национален конкурс

Публикувано на ср, 6 юни 2018
208 четения

Националният конкурс „Лятно европейско училище“ обяви своите победителите. Това са 54 млади хора на възраст от 16 до 21 години от цялата страна.     Надпреварата е част от инициативата „Европейско междучасие“ на евродепутата Светослав Малинов и бе на тема „Другите европейци“.

Кандидатите трябваше да напишат интересен текст между 150 и 300 думи, който да се фокусира върху една от държавите членки на Европейския съюз и нейни културни, социални, исторически или други особености, с приложено тематично изображение.

Критериите, по които са оценявани творбите са грамотност, оригиналност, увлекателен изказ.

От 5 до 9 юли победителите ще бъдат в Панагюрище, за да опознаят EС, екипния дух и работата със социалните мрежи.

Янислав Василев, ученик в XIклас, специалност „Кетъринг“ и още трима млади хора от Великотърновска област са сред победителите – от ПМГ „Васил Друмев“, СУ „Цанко Церковски“ и ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“.

„Малта – страната на рицарите“ – така Янислав е озаглавил своята кандидатура.     Ученикът на Гимназията по туризъм описва интересни факти от историята, географията, членството й в ЕС, обектите на ЮНЕСКО на най-малката държава в Евросъюз.

Интересите и хобито на бъдещия професионалист в ресторантьорството е кулинарията. Това е причината за проучването на малтийската кухня, описани в творбата му.

Учителят, подготвил Янислав Василев, е инж. Славка Проданова.

 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново