“Звукът на времето” събра във В. Търново стотици музикални таланти

Публикувано на ср, 9 юни 2021
576 четения

Осмото издание на международния конкурс “Звукът на времето” събра във В. Търново стотици млади музикални таланти. Участниците в надпреварата се състезаваха в три конкурсни дни, като във финалната фаза бяха допуснати вокалисти и инструменталисти след предварителна онлайн селекция. По традиция инструменталистите се изявиха в Изложбени зали “Рафаел Михайлов”, а вокалните изпълнители – в Двореца на културата и спорта “Васил Левски”. Председател на журиращата комисия в раздела за вокални изпълнители бе Иван Лечев, а на журито в раздел инструментал – проф. Борислава Танева.
Гран при Вокал, придружена с парична премия от 500 лв., отпътува към слънчева Варна в ръцете на талантливата Кристалена Стоянова – участник от трета възрастова група в номинация “Поп”. Тя спечели сърцата на журито и публиката с песен на популярната изпълнителка Лара Фабиан. При инструменталистите не се присъжда Гран при. Там най-добре представилият се участник бе Борис Дюлгеров от Пловдив, който се състезава във втора възрастова група, категория Класическо пиано, посочи Петя Василева, директор на фестивала.
Припомняме, че форумът, провеждан в старата столица, бе отличен за най-добър български многожанров конкурс за 2019 г. В него участват инструменталисти и вокалисти на възраст от 5 до 25 години. Конкурсът се организира от Сдружение “Елита” с председател Петя Василева. Той е включен в Културния календар на Министерството на културата и се провежда под патронажа на кмета на Община В. Търново Даниел Панов.
Николай ВЕНКОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново