“Вълшебната флейта” на Моцарт обра овациите под откритото небе на Царевец

Публикувано на пн, 30 авг. 2021
83 четения

“Вълшебната флейта” – последната опера на Моцарт, едно от най-обичаните и често изпълнявани произведения във всички световни оперни театри, за първи бе представена на Царевец. Спектакълът на Варненската опера бе част от календара на летния оперен фестивал “Сцена на вековете”.
В ролята на Памина на сцената на Царевец излезе великотърновската оперна певица и солистка на Варненската опера Мария Павлова. В образа на Тамино бе Георги Султанов, Царицата на нощта бе изиграна от Пламена Гиргинова, а Папагено – Иво Йорданов. В ролята на Зарасто бе Гео Чобанов, а на Папагена – Лилия Илиева. В спектакъла участваха солисти, хор и оркестър на Държавна опера Варна.
“Вълшебната флейта” бе под режисурата на румънеца Антониу Замфир, сценографията и костюмите са на Ася Стоименова, а с диригентската палка бе Стефан Бояджиев.
Програмата на летния оперен фестивал “Сцена на вековете” продължи снощи с мюзикъла “Човекът от Ла Манча” от Дейл Васерман, по музика на Мич Лейк и стихове на Джо Дариън. Под откритото небе на Царевец оживяха Дон Кихот и неговият верен оръженосец Санчо Панса. Постановката, която отново е дело на Държавна опера – Варна, беше с начален час 21,00 ч. Като подарък за зрителите и гостите на града веднага след нея беше излъчен аудио-визуалният спектакъл “Царевград Търнов – Звук и светлина”.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново