ВТУ организира студентски форум за визуални изкуства

Публикувано на вт, 16 мар. 2021
136 четения

Национална изложба-конкурс “Студентски форум за визуални изкуства” организира Факултетът по Изобразително изкуство при ВТУ “Св. св. Кирил и Методий”. Проявата ще се състои с подкрепата на Община Велико Търново, като намерението на организаторите е тя да се развие като биенале.
Целта на проекта е да се даде възможност за изява на студентите като неутвърдени и все още търсещи своя път творци. Форумът е отворен за възпитаници на всички национални висши училища. Право на участие имат редовно записани студенти в годината на провеждане на изложбата със свои авторски произведения, създадени през настоящата учебна година. Всеки желаещ може да се включи с до две творби в областта на визуалните изкуства, без ограничение на вид, техника и размер. Представените произведения ще бъдат селектирани и журирани, като десет от тях ще бъдат отличени с номинации за постижения. За най-добрите автори са предвидени Награда на ректора на ВТУ в размер на 300 лв., Награда на Община В. Търново в размер на 300 лв. и Награда на Представителството на СБХ във В. Търново. С творбите на участниците във форума ще бъде издаден електронен каталог, а всеки творец ще получи сертификат за участието си.
Файлове за участие в студентския конкурс се приемат до 30 март на интернет адрес: studentski_konkurs_vtu@abv.bg. Виртуалната изложба е насрочена за 6 април.
Николай ВЕНКОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново