„Червената шапчица” на сцената на Международния куклен фестивал

Публикувано на ср, 21 авг. 2019
149 четения

На 24 август, събота, от 11.00 часа на открита сцена  „Арт Лято” до паметника „Асеневци” в старата столица Театър ВЕСЕЛ ще бъде домакин на предпоследния спектакъл от афиша на Международния театрален фестивал „Лято, кукли и приятели”. След представлението всеки зрител ще има възможност да гласува за своя любим спектакъл от програмата на фестивала. Така ще се определи и носителят на наградата на публиката, която ще бъде обявена на закриването на културния форум в края на месеца. При дъждовно време представлението ще се играе в салона на НЧ „Искра” (0887 790 549). Входът е свободен!

Варненският куклен театър ще зарадва фестивалната публика с вълнуващ спектакъл по любимата приказка на Шарл Перо „Червената шапчица“. Постановката и сценарият са дело на Стоян Стоянов, куклите и сценографията – на Адриана Добрева, а музиката – на Иван Кръстев. В представлението участват Мария  Томова, Елица Данаилова и Иван Шумаров.

Едни от най-популярните приказни герои от „Червената шапчица“ се срещат в гората, но не за да се надхитряват и да си правят пакости, а за да станат приятели. Към играта ги примамват трите палави елфчета, които (може би) живеят във всяко детско въображение. И приключението започва – от първата среща на Червената шапчица с Вълка по пътя към къщичката на добрата й баба. А как завършва тази история, разказана с много смях, доброта, музика и песни, ще разберете, ако я преживеете заедно с героите от детската приказка.

Международният театрален фестивал „Лято, кукли и приятели”, организиран от Куклен театър ВЕСЕЛ, се реализира с финансовата подкрепа на Община Велико Търново и Министерството на културата.

 

 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново