“Tango Cats” канят търновци на фюжън фестивал

Публикувано на пт, 25 сеп. 2020
160 четения

Фюжън фестивал, който ще ни отнесе към родината на тангото Буенос Айрес, ще се проведе във В. Търново. Събитието е организирано от “Tango Cats” и ще се състои в петък – 25 септември, от 20,00 ч. в Лапидариума.
“Tango Cats” разбиват на пух и прах познатото, с което публиката свързва този стил. Триото изпълнява музикални произведения на Астор Пиацола, Карлос Гардел, Ричард Галиано, Д’ариенцо, Троило, Ди Сарли, Фреседо, Д’агостино и Морикон.
“Tango Cats” се ражда през 2016 г. от любовта на трима български музиканти към танца на страстта – тангото. Проектът е новаторски, но въпреки това стремежът на музикантите е танците да бъдат съвсем автентични. Тази своя цел те постигат благодарение на аранжиментите на Младен Тасков, който “опитомява” всякакви стилове с невероятен финес.
Концертите на “Tango Cats” никога не са едни и същи – за всяко свое представяне пред публика постоянните членове на групата канят различни гост-музиканти и танцьори. Сред тях са Симеон Леонидов (кахон), Васил Златанов (акордеон), Веселин Веселинов – Еко (бас), Стоян Янкулов – Стунджи (барабани) и други. За всяко изпълнение постоянните членове на групата канят гост музиканти и танцьори. В петък са поканили и специален гост – Христо Коликов – Падре, основател и лидер на известната фламенко-фюжън група “Дел Падре”.
Концертът е с вход свободен.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново