“Сцена на вековете” представя мащабната суперпродукция”Атила”

Публикувано на пт, 14 Авг. 2020
103 четения

Съзвездие от оперни гласове ще се изяви днес в мащабната, международна суперпродукция “Атила”. Заглавието на Джузепе Верди ще бъде представено от 21 ч. на сцената на историческата крепост “Царевец”. В главната роля зрителите ще видят басът Юлиан Константинов, чието превъплъщение в образа на хунския вожд му донася признание по родните и световни оперни сцени. В ролята на Форесто ще се изяви румънският тенор Даниел Магдал, а великолепното сопрано Таня Иванова ще е Одабела. Утвърденият баритон Александър Крунев ще се превъплъти в образа на римския пълководец Ецио, а като солисти в спектакъла ще се представят още Александър Марулев и Ивайло Йовчев.
Спектакълът включва хор и оркестър на Държавна опера Стара Загора, както и представители на Прабългарската школа за оцеляване “Бага-Тур”.
“Атила” е първата за България продукция, подготвена за представяне на две партньорски сцени – тази на Държавна опера Стара Загора и Театро Лирико – Каляри. Двата театъра са участвали равнопоставено в подготвителния етап и реализацията на спектакъла. В Ст. Загора са ушити над 250 костюма, аксесоарите и реквизита за спектакъла, както и пищният декор.
Италианската премиера в Каляри се е състояла на 27 септември миналата година, а тази в Стара Загора – на 8 август на сцената на Античния форум “Августа Траяна”.
На Царевец великотърновци и гостите на града ще видят една впечатляваща класическа постановка със силен акцент върху автентичността на костюмите и епохата, като това е най-мащабният оперен спектакъл от тазгодишното издание на “Сцена на вековете”, споделят организаторите.
Николай ВЕНКОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново