„Ритон“ изпяха своите вечни хитове и нови песни във Велико Търново

Публикувано на чт, 14 сеп. 2023
3466 четения

Катя и Здравко от дует “Ритон”, които вече 46-години са на сцената, зарадваха своите почитатели във Велико Търново, които изпълниха Летния театър. С прекрасния си хумор и чудесен контакт с публиката, те доказаха, че са едни от най-харизматичните изпълнители на българската сцена. „Ритон“ с гордост отбелязаха, че се чувстват добре в болярския град и не пропуснаха да изпеят един от най-големите си хитове – „Накъдето ми видят очите“, с който през 1989 г. във В. Търново печелят „Мелодия на годината“, но в нов латино аранжимент. Те посочиха, че и на сцената на Летния театър им е много комфортно, тъй като неотдавна са участвали в благотворителен концерт за набиране на средства за неговото реновиране.
В двучасовата програма прозвучаха и много от новите песни на дуета, една от които беше написана от Мартина Иванова. Младата певица е наполовина търновка и половин горнооряховчанка, тъй като майка й е родената в старата столица Джина от „Трамвай ?5“, а баща й – Иван Иванов, основател „Кукери“, е роден в Г. Оряховица. Друга от песните беше създадена от младия композитор и китарист на бенда „Ангелите на Ритон“ – Щерион Пелидов от П. Тръмбеш. Като любопитен факт, Здравко сподели и това, че една от бек вокалистките им е кръстена на Катя, защото нейната майка като млада била тяхна почитателка.
Допълнителен колорит в концерта внесоха 50-те курсанти от НВУ „Васил Левски“, водени от бриг. ген. Иван Маламов и други офицери. Младежите се радваха бурно на изпълненията, светеха с фенерчетата на телефоните си и с много аплодисменти, подкрепени от останалата публика, успяха да извикат Катя и Здравко два пъти на бис.
Концертът е част от националното турне на „Ритон“ под наслов “Приказката продължава”.

Николай ВЕНКОВ
сн. авторът

loading...
Пътни строежи - Велико Търново