“Природата в моите очи” – отличени творби

Публикувано на чт, 25 юни 2020
136 четения

Елица Иванова

Елина Тодорова Тодорова

Християн Бояджиев

Иван Красимиров Димитров

Жаклин Ушакова

Мария Ошкина - Природа

Мартина Караджова - Залез

Михаела Фенерева

Симона Йорданова

Славена Стефанова - Лодка в цветове

109 ученици от 14 училища от Великотърновска област се включиха в инициативата “Природата в моите очи” на Регионалната екоинспекция, посветена на биологичното разнообразие и природата. Младите творци представиха стихове и разкази, рисунки, апликации, макети, колажи и лога, електронни постери, творби със семена, както и други предмети на приложното изкуство. Голяма част от творбите са изработени като проекти по време на дистанционното обучение.
Най-много участници – 19, с най-много творби (43) са учениците от ОУ “Иван Вазов”, гр. Горна Оряховица, с ръководител Розалия Нанкова. Следват училищата от В. Търново СУ “Емилиян Станев” (16 ученика), ПГСАГ “Ангел Попов” и ОУ “Бачо Киро” (по 12), ОУ “Димитър Благоев” и СУ “Цветан Радославов” от Свищов (съответно с 11 и 10 ученика).
С творбите е подредена изложба в информационния център на инспекцията, която учениците могат да разгледат след 1 юли, когато ще получат своите грамоти и награди за участие.
Отличените творби ще бъдат публикувани на страниците на вестник “Янтра ДНЕС” в следващите дни. В днешния брой ви представяме най-добрите рисунки от конкурса.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново