“Природата в моите очи” – отличени творби

Публикувано на ср, 24 юни 2020
158 четения

Алекс Атанасов Пантелеев

Анелия Петкова

Белослава Борисова

Диана Маринчева

Димитър Красимиров Димитров

Христиан Москов

Мартин Стефанов

Натали Стефанова

София Шабаркова

Владислав Лъчезаров Маринов

109 ученици от 14 училища от Великотърновска област се включиха в инициативата “Природата в моите очи” на Регионалната екоинспекция, посветена на биологичното разнообразие и природата. Младите творци представиха стихове и разкази, рисунки, апликации, макети, колажи и лога, електронни постери, творби със семена, както и други предмети на приложното изкуство. Голяма част от творбите са изработени като проекти по време на дистанционното обучение.
Най-много участници – 19, с най-много творби (43) са учениците от ОУ “Иван Вазов”, гр. Горна Оряховица, с ръководител Розалия Нанкова. Следват училищата от В. Търново СУ “Емилиян Станев” (16 ученика), ПГСАГ “Ангел Попов” и ОУ “Бачо Киро” (по 12), ОУ “Димитър Благоев” и СУ “Цветан Радославов” от Свищов (съответно с 11 и 10 ученика).
С творбите е подредена изложба в информационния център на инспекцията, която учениците могат да разгледат след 1 юли, когато ще получат своите грамоти и награди за участие.
Отличените творби ще бъдат публикувани на страниците на вестник “Янтра ДНЕС” в следващите дни. В днешния брой ви представяме най-добрите апликации от конкурса.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново