„Пипи Дългото чорапче” се завръща в афиша на търновския театър с нови актьори

Публикувано на пн, 6 февр. 2023
201 четения

Пипи – любимата героиня на всички деца, ще изненада великотърновци и гостите на града на сцената на Музикално-драматичния театър „Константин Кисимов“. Обичаният спектакъл „Пипи Дългото чорапче” се завръща в афиша на МДТ с нов актьорски състав, а премиерата е на 11 февруари (събота) от 11 часа в голяма зала.
В шарения детски свят на въображението ще се пренесе публиката по време на представлението. Действието се развива в къщата на Пипи – Вила Вилекула, която е място за приключения и весели игри. Театралната история, плод на разкрепостеното въображение на Пипи и нейните нови приятели Томи и Аника, увличат зрителите. Един забавен семеен спектакъл за всички деца – от най-малките до порасналите, за които детството е още живо.
Режисьор на спектакъла е Стефан Методиев, който е работил и по сценографията. Негова е и адаптацията на текста по едноименния роман на Астрид Линдгрен. Помощник-режисьор е Лиляна Кехайова, а музика в спектакъла е на Михаил Шишков.
В образа на щурата Пипи се превъплъщава актрисата Никол Бойчева. Като нейните приятели Томи и Аника на сцената й партнират Кирил Милушев, Добринка Тосева и Лиляна Иванова. Явор Цонев играе Блум, а Ивайло Цачев ще видим като Карлсон Гръмотевицата.
Дизайнът на плаката за спектакъла е дело на Силвия Николова, която е третокурсничка в специалност „Графичен дизайн“ на Факултета по изобразително изкуство при ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново