„Пинокио” в Куклен театър ВЕСЕЛ

Публикувано на чт, 9 май 2019
201 четения

EXS0

В съботния афиш на Куклен театър ВЕСЕЛ, на 11 май от 11.00 ч. в читалище „Искра” в старата столица, ще гостува спектакълът на Държавен куклен театър – Търговище „Пинокио“. След представянето на „Спящата красавица“, търговищките кукленици ще изненадат търновските театрални зрители с популярната история за Пинокио, сътворена от Карло Колоди. Постановката и сценичната адаптация са на Русан Стаменов, а сценографията – на Боян Боев. Маските са дело на Емил Неделчев, а музиката на Ценко Минкин. Участват актьорите Стела Стойнова, Христо Златанов и Милен Алексиев.

Вечната приказка е за Пинокио – сина на татко Джепето и главен герой в „Приключенията на Пинокио” (1883 г.) на италианския писател Карло Колоди. Малкото дървено човече, чийто нос пораства, когато лъже, е издялано от татко Джепето от голямо парче дърво. Това е история както за неговите приятели – Говорящия щурец, Синята фея, Пулчинела, Арлекин, така и за враговете му – Директора на театъра на куклите, куцата лисица и слепия котарак. А какво се случва в Града на глупците и на Полето на чудесата, зрителят узнава в края на спектакъла, когато Пинокио става истинско момче. Спектакълът на Държавен куклен театър – Търговище „Пинокио“ е оригинален прочит на популярната приказка, талантливо представен от професионалните кукленици.

Проектът за съботните спектакли за семейна публика на Куклен театър ВЕСЕЛ се реализира с любезната подкрепа на Община Велико Търново.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново