“Песента на Солвейг” представят 70 деца от Балетна школа “Класика” и приятели

Публикувано на чт, 16 Ное. 2023
194 четения

Балетният спектакъл “Песента на Солвейг” по произведението “Пер Гюнт” на Хенрик Ибсен ще представят 70 деца от БШ “Класика” към читалище “Надежда” във В. Търново и техни приятели. Премиерата ще е в МДТ “Константин Кисимов” в старата столица на 26 ноември от 18 ч. и поради големия интерес местата вече са почти изчерпани.
В главните роли зрителите ще видят премиер-солистът на Държавна опера Ст. Загора – Фиорди Лоха, който ще изиграе Пер Гюнт, Магдалена Христова, която ще се превъплъти в Солвейг, и ръководителят и хореограф на Фолклорен колектив “Плетеница” – Николай Корчев, който ще е в ролята на Планинският цар. В горски феи, духове, тролчета и други, ще се преобразят децата от балетна школа “Класика”, а 10 техни връстници от “UN BESO art & dance center” ще представят Арабски танц, разказа Десислава Христова от БШ “Класика”. Музиката е на Едвард Григ, постановката е на Марин Удварев, а костюмите са на Надежда Николова и Олга Атрошенко.
Входът за събитието е с покани.
Припомняме, че предишният спектакъл на балетната школа – “Снежната кралица”, беше представен през 2022 г. и също предизвика голям интерес.
Николай ВЕНКОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново