„Пепеляшка“ на сцената на Куклен театър “Весел”

Публикувано на чт, 18 Апр. 2019
59 четения

В съботния афиш на Куклен театър “Весел”, на 20 април от 11.00 часа в читалище  „Искра” във В. Търново, ще гостува спектакълът на Държавен куклен театър – Русе „Пепеляшка“.  Любимото заглавие от афиша на русенските кукленици ще бъде представено за ценителите на театралното изкуство и на търновска сцена. Едноименната приказка на Шарл Перо е драматизирана от Джанан Каба. Постановката е на режисьора Александър Илиев, а сценографията и куклите – на Свила Величкова. Музикалната картина е дело на Александър Илиев. Популярната история разказват актьорите Теменуга Хараланова, Петя Венелинова и Мартин Маринов.

Вечната приказка е за красотата на приказния дворец, към който всички се стремим, за историята на бедното сираче, успяло да надживее злобата на своята мащеха и доведената си сестра… Малките зрители ще бъдат активни участници в действието. Те ще помогнат на Пепеляшка да събере зрънцата, те ще я заведат в двореца, те ще са гостите на бала… И добротата накрая отново ще възтържествува – и на сцената, и в детските души. Какъв би бил смисълът на живота, ако децата не превръщат своите мечти в реалност?

Приказка, която докосва мечтите, която сбъдва желанията, която ни дава надежда, че винаги, най-доброто предстои! Приказка, в която Доброто и Злото си обявяват съревнование, а кой ще победи – попитайте сърцата си. Приказка без възраст, защото децата и техните родители искат отново и отново да преживяват трогателната история на бедната Пепеляшка… И така – рано или късно побеждават добротата, красотата и любовта.

Проектът за съботните спектакли за семейна публика на Куклен театър “Весел” се реализира с любезната подкрепа на Община В. Търново.

 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново