“Лятно кино на мегдана” ще има в Леденик

Публикувано на ср, 12 авг. 2020
257 четения

“Лятно кино на мегдана” организира кметството в Леденик. Прожекциите ще са с начален час 21.30 часа. Мястото, където ще се излъчват безплатно филмите, е пред кметството в село Леденик.
Първата прожекция е насрочена за 15 август, а филмът е “Балканска мелодия”. Лентата разказва за откривателя на “Мистерията на българските гласове” и тяхната истинска киноистория. На 21 август, петък, ще се излъчи “Последните черноморски пирати”. Филмът провокира, забавлява, разсмива и натъжава своите зрители със средствата на авторското кино.
До края на август ще има още една продукция. Това е “От Кремона до Кремона”. Филм за избора и едно емоционално пътуване – към града на мечтите, към бъдещето на лютиерското изкуство, към истинската същност на хората, посветили се на този уникален занаят – изкуство. Ще се прожектира на 28 август, петък.
За 4 септември също е предвидена кинопродукция. Това е “Ром Кихот”. Филмът пренася в Кюстендил, където чрез срещите с четирима колоритни герои и от по-бедната, и от по-заможната част на ромската махала навлизаме в микросвета на будещите силно противоречиви чувства наши съграждани. Принудени да живеят в две паралелни вселени, хората от махалата имат същите проблеми, с които се сблъсква средностатистическият българин, само че при тях са утежнени и от фактора етнос.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново