Владимир Карамазов гостува с премиерна за България пиеса във Велико Търново

Публикувано на пт, 29 сеп. 2023
354 четения

Владимир Карамазов ще гостува на сцената на читалище “Надежда” във В. Търново с премиерната за България пиеса “Чест”. Театралната постановка на режисьора Ивайло Христов ще се играе на 19 октомври от 19 ч. и в нея ще участват още Кристина Янева, Елена Хрант и Каталин Старейшинска, част от трупата на “Театър 199” – София. Автор на пиесата е Джоана Мъри-Смит, а сценографията и костюмите са на Марина Янева.
“Чест” е безпощадно честна пиеса, написана с остро перо, с хумор и изящество. Тя деликатно и смело изследва изпитанията, през които човек преминава, за да открие най-дълбокото значение на думата обич. “Какво се случва, когато споделените ценности и отговорности в един напълно хармоничен брак внезапно избледнеят”, пита нейният автор.
Онър и Джордж са женени от 32 години. И двамата са признати писатели, макар поезията в живота на Онър да е отстъпила място на отдадеността ѝ на съпруга и майка. Но когато се появява възможността един живот да се обнови за сметка на щастието и сигурността на другите в семейството, сякаш целият свят се преобръща.
“Ивайло Христов поставя пиесата във високо темпо. На сцената, изградена пестеливо и ефектно, четиримата чудесни актьори играят “на сто”. Събитията преливат едно в друго и се изострят безмилостно. Докато не се стигне до финала, може би малко задъхан, но много лиричен”, открехват завесата организаторите.
Николай ВЕНКОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново