„Котаракът в чизми” гостува на театралния фестивал „Лято, кукли и приятели”

Публикувано на ср, 14 Авг. 2019
106 четения

Created by AccuSoft Corp.

На 17 август, събота, от 11.00 часа на открита сцена  „Арт лято” до паметника „Асеневци” във Велико Търново Театър ВЕСЕЛ отново очаква любителите на кукленото изкуство. Предстои първият от последните три спектакъла, посветени на класическите приказки, който е включен в програмата на Международния театрален фестивал „Лято, кукли и приятели”. При дъждовно време представлението ще се играе в салона на читалище „Искра”, което е партньор в реализацията на културното събитие. Входът е свободен.

Държавен куклен театър „Георги Митев“ – Ямбол, ще представи „Котаракът в чизми” от Кольо Колев по приказката на Шарл Перо. Прецизната режисура на Коста Димитров и изящната сценографска работа на Свила Величкова са гаранция за добрия театрален продукт – достойно защитен от актьорите Жулиета Николаева, Калина Баракова и Димитър Димитров. Оригиналната музика е на Стоян Косев.

Спектакълът е съвременен вариант на класическата приказка. Историята на умния и находчив котарак е разказана с много динамика и чар. Постановката очарова малкия зрител и го приобщава  активно към действието на разказваната история. Една история, в която има три поуки: „Внимавай да не изпуснеш шанса си!”, „Ако някой те води по път, който не е твоят, рано или късно ще изпаднеш в безизходица” и „Хвани кормилото на живота си в свои ръце!”. Принципът на постановката е „игра на театър”.

Международният театрален фестивал „Лято, кукли и приятели”, организиран от Куклен театър ВЕСЕЛ, се реализира с финансовата подкрепа на Община Велико Търново и Министерството на културата.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново