“Хаштаг” е най-новата ученическа рок група във Велико Търново

Публикувано на чт, 7 мар. 2019
790 четения

“Хаштаг” е най-новата ученическа рок група във В. Търново. Тя е създадена на 15 февруари тази година от ученици от ОУ “Св. Патриарх Евтимий”. Ръководител на състава е Добрин Пелтеков, който е учител в същото училище. Даскалът по музика, както самият той нарича себе си, не е стандартният преподавател. Извън учителската професия той е музикант в “Биг Бенд Велико Търново” и DJ. В училище се старае да бъде новатор, често организира за децата срещи с известни музиканти и изпълнители. Със своите възпитаници е сформирал детска ученическа телевизия, а “Хаштаг” е поредната му сбъдната мечта.
Момичетата и момчетата от групата вече имат нови инструменти и оборудване за репетиционната зала, която се намира в читалище “Искра”. Те им бяха предоставени като дарение от великотърновските музиканти от “Дилетант бенд”. Благодарение на този благороден жест децата започнаха репетиции за първите си изяви на сцена.
“Надяваме се, че с мотивацията, която г-н Пелтеков създава, и благодарение на дарените от вас инструменти и оборудване, нашето училище ще може вече да се представя и с такъв състав. Очакваме първата изява да бъде още на закриването на учебната година, а на 15 септември, когато училището ни навършва 50 г., “Хаштаг” да са част от празничната програма със свои изпълнения”, обърна се към музикантите от двете групи Иваничка Петкова, директор на ОУ “Св. Патриарх Евтимий”.
Барабани, китари, пиано, тонколони и микрофони са нещата, които получиха учениците за своята група. “Ако има нужда от още нещо, ще добавяме”, обещаха Явор Данаилов и Христо Стефанов от “Дилетант бенд”. Добрин Пелтеков осигури пулт за репетиционната. Той сподели, че ще донесе и още едно пиано, защото в групата има двама пианисти. “В състава сме включили дори цигулка, а за нас е чест, че една от вокалистките ни е Василена Василева, която е сред номинираните талантливи деца във Фондация “Димитър Бербатов”. Целта ни е за закриването на учебната година да направим две или три песни, като по едната вече работим. В училището си имаме и ученическа телевизия, която ще заснеме видеоклип. Децата са много мотивирани, така че скоро очакваме и резултати”, каза още Пелтеков.
Идеята на “Даскалът по музика” за групата възниква съвсем спонтанно по време на интервю за БНР. В него той разказва, че като ученик е свирил със свои приятели, с които и досега имат силна връзка. По-късно споделя идеята и в други медии. Търновските музиканти от “Дилетант бенд” случайно попадат на тези интервюта и решават да съберат средства, с които да закупят необходимите инструменти и оборудване за младите си последователи. Намирането на помещение за репетиции също не е лесно, но с помощта на директорката на ОУ “Св. П. Евтимий” и ръководството на читалище “Искра” този проблем е решен. Така групата, чието име възниква след объркване на музикалния знак диез с модерния сред младежите символ хаштаг, се появява на бял свят.
Николай ВЕНКОВ
сн. Даниел ЙОРДАНОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново