Великотърновският театър единствен у нас играе мюзикъла „Вражалец” (снимки)

Публикувано на чт, 25 окт. 2018
889 четения

Мюзикълът „Вражалец” по пиесата на Ст. Л. Костов и музика на Дечо Таралежков е новото заглавие в афиша на МДТ „Константин Кисимов” във Велико Търново. Премиерата е на 26 октомври от 19 часа в голяма зала, а вторият премиерен спектакъл ще бъде на 12 ноември.

Търновският храм на Мелпомена е първият в България, който поставя „Вражалец” като мюзикъл, след популярния през 70-те години на миналия век телевизионен вариант на Хачо Бояджиев. “Успяхме да подготвим това сериозно заглавие в рекордно кратки срокове благодарение на професионализма на колегите. Репетирахме интензивно в рамките на 20 дена”, сподели директорът на МДТ Васил Вълчев, който е и диригент на спектакъла. Той допълни, че това е поредното заглавие, което показва една от най-силните страни на сътрудничеството между музикалния и драматичния отдел на театъра.

Специална благодарност към екипа на МДТ отправи и режисьорът на “Вражалец” Гълъб Бочуков, който е и директор на Театрално-музикален център „Димитър Димов” в Кърджали. Той призна, че са се постарали да изненадат публиката с едно живо, пъргаво и весело представление. Гостът сподели, че пиесата на Ст. Л. Костов е едно от любимите му заглавия и не скри удовлетворението си, че произведението в пълния му блясък ще имат възможност да видят единствено зрителите на великотърновския театър.

Диригент-постановчик на  “Вражалец” е Игор Богданов, над сценографията работи Лидия Къркеланова, а хореографията е на Катя Богданова. В образа на кмета на селцето Гарванци се превъплъщава Виктор Терзийски, а като поп Стойко на сцената ще излезе Иван Митев. Ролята на Вражалеца – фотографа Манчо, е поверена на Милен Иванов. В мюзикъла участват актьори, солисти, оркестър, хор и балет на театъра.

Златина ДИМИТРОВА
сн. Даниел ЙОРДАНОВ

 

 

 

 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново