Великотърновските артисти играят три обичани заглавия в Летния театър

Публикувано на вт, 1 юни 2021
366 четения

Eкипът на МДТ „Константин Кисимов“ ще гостува в Летния театър в парк „Марно поле” във Велико Търново с три от най-гледаните и харесвани заглавия в своя афиш. През юни великотърновските артисти за първи път ще представят на откритата сцена комедията „Госпожа Министершата” на Бранислав Нушич, оперетата „Принцесата на цирка“ на Имре Калман и мюзикъла „Криворазбраната цивилизация” от Дечо Таралежков по оригиналния текст на Добри Войников. Билети за представленията вече се продават на касата на театъра.

Изявите на откритата лятна сцена започват на 8 юни от 20 часа с комедийния спектакъл „Госпожа Министершата“. Популярната пиеса на Бранислав Нушич осмива деформирането на личността, достигнала министерското кресло. В случая става дума за действията на жената на един министър, която приема титулуването „Г-жа Министерша” сериозно и с това се слага началото на серия смешни нейни ситуации, разкриващи демоничната й страст за власт. Крайно интригуваща комедия, осмиваща стремленията към етажите на властта, които почти винаги са комични.

Режисьор на спектакъла е Димитър Шарков, сценографията е на Лидия Къркеланова, а пластиката – на Лилия Иванов. В комедията участват актьорите Стефка Златкова, Лиляна Иванова, Силвия Шекилова, Полина Петкова, Пенка Величкова, Детелин Кандев, Милен Иванов, Иван Митев, Георги Димитров.

На 17 юни от 20 часа солисти и артисти, оркестър, хор и балет на МДТ ще представят в Летния театър оперетата „Принцесата на цирка“. Тя е призната за едно от върховите постижения в творчеството на Калман, а автори на либретото са Юлиус Брамер и Алфред Грюнвалд. Празничността и елегантността на оперетата не могат да оставят зрителите безразлични. На фона на прекрасната музика на Калман ще видим заплитането на сюжета и интригата, неповторима циркова атмосфера и една истинска любов, която преодолява всички трудности.

Спектакъла на великотърновска сцена поставя гост-режисьорът Стефан Донев, който е автор и на сценичната версия на оперетата. Диригент-постановчик е Игор Богданов. Над сценографията и костюмите работи художникът Лидия Къркеланова, хореографията е на Катя Богданова, хормайстор е Яница Брънзелова, а концертмайстор – Милена Байнова.

На 24 юни от 20 часа великотърновските артисти ще представят в Летния театър и мюзикъла „Криворазбраната цивилизация“. Театърът в старата столица първи в България постави „Криворазбраната цивилизация” като мюзикъл, след популярния през 70-те години на миналия век телевизионен вариант на Хачо Бояджиев. Спектакълът се приемат с огромна радост и бурни аплодисменти от публиката в цялата страна. В постановъчния екип участват гост-режисьорът Борис Дюлгеров, който е автор и на сценария, сценографът на театъра Лидия Къркеланова и диригентът Васил Вълчев. Хореографията е дело на Катя Богданова, хормайстор е Яница Брънзелова, а корепетитор – Росица Тарапанова. „Криворазбраната цивилизация“ е съвместна продукция на музикалния и драматичния отдел, а в него участват оркестърът, хорът и балетът на театъра. Ролята на Хаджи Коста изпълнява Виктор Терзийски, а като Злата на сцената ще излезе Валерия Пейчева. В образа на Анка се превъплъщава Полина Петкова, а Милен Иванов е Маргариди.

Билети за трите спектакъла вече се продават на касата на МДТ „Константин Кисимов”. В деня на представленията билети ще може да се закупят и пред Летния театър.

 

 

 

 

 

 

 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново