Великотърновски поет издаде стихосбирка с 60 стихотворения за 60-ия си рожден ден

Публикувано на пт, 20 Ное. 2020
1381 четения

Великотърновският поет Красимир Личев издаде третата си стихосбирка, озаглавена “Стенограмите на сърцето”. Тя е по повод неговия 60-годишен юбилей и включва 60 стихотворения. Автор на корицата и илюстрациите в нея е художникът Христо Панев, а редактор – поетесата Ружа Велчева.
Това е третата книга на Личев. Първата е насочена към детската аудитория и включва стихчета и гатанки. Втората, озаглавена “Пясъчни сънища”, е за възрастни. “Стенограми на сърцето” включва основно любовна лирика, но има и такива със социална насоченост, както и в сатиричен стил. Последната книга на автора събира творби на автора от последните 12 години.
“Аз започнах да пиша поезия малко неочаквано. Първо прописа синът ми и си казах, че все трябва да е наследил тази дарба от някого, та реших да опитам и взе, че ми хареса”, казва с присъщото си чувство за хумор Личев и добавя, че истинският катализатор за неговата поезия е носталгията, която изпитал по време на пребиваването си в Мароко.
По професия Красимир е електротехник и работи в едно от най-големите предприятия във В. Търново. В свободното си време той продължава да пише поезия и проза и вече подготвя следващата си книга, която планира да издаде през 2021 г.
Авторът е решил да разпространява своята стихосбирка сам, като част от тиража ще дари на местните библиотеки и читалища.
Николай ВЕНКОВ
сн. личен архив

loading...
Пътни строежи - Велико Търново