„Дон Жуан“ отново на търновска сцена след като покори публиката в пет града

Публикувано на ср, 8 Ное. 2023
81 четения

Операта „Дон Жуан“ се завръща на сцената на Музикално-драматичния театър „Константин Кисимов“ във Велико Търново след като покори многобройна публика в пет града. Великотърновци и гостите на града могат отново да се насладят на мегаоперата на Моцарт на 10 ноември от 19 часа в голяма зала на МДТ.
Ценителите на изкуството в София, Варна, Русе, Стара Загора и Плевен, възнаградиха с бурни овации грандиозния спектакъл на великотърновския театър. С операта „Дон Жуан“ МДТ безапелационно демонстрира своя творчески потенциал на най-престижните национални сцени. В рамките на Международния фестивал „Софийски музикални седмици“ спектакълът успя да „омагьоса“ публиката, която напълни зала 1 на Националния дворец на културата. На блестящото изпълнение на солисти, хор, балет и оркестър на МДТ „Константин Кисимов“ се насладиха и гостите на Летния оперен фестивал „Сцена на вековете“ на крепостта „Царевец“.
Уникално съчетание от божествена музика, завладяващи певчески изпълнения и актьорска игра, мащабна сценография, оживяваща с 3D мапинг, и характерни костюми предлага на публиката операта „Дон Жуан“ на великотърновския театър. Диригент на продукцията е Георги Патриков, а режисурата е на Петко Бонев.
В спектакъла участват блестящи гласове от България, Сърбия и Гърция. В главните роли на сцената на МДТ ще излязат солистите Никола Иванов (Дон Жуан), Теодора Петрова (Донна Анна), Миряна Калушкова (Донна Елвира) и Пламен Кумпиков (слугата на Дон Жуан Лепорелло). Партиите на Дон Оттавио ще изпълнява гост-солистът Стеван Каранац от Сърбия, а на Церлина – гостенката Мария Славова. Публиката ще се наслади още на изпълненията на Любен Байчински (Командора) и Денис Бояджиев (Мазетто).
В операта участват оркестър, хор и балет на МДТ „Константин Кисимов“. 3D мапингът за спектакъла е подготвен от Лора Руневска – elektrick me. В постановъчния екип на „Дон Жуан“ участват още Ася Стоименова, която работи над сценичния дизайн и костюмите, концертмайсторът Мария Павлова, хореографът Катя Богданова и хормайсторът Яница Първанова.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново