“Детска мелодия на годината” 2020 все още набира участници

Публикувано на пн, 18 май 2020
47 четения

31 май е крайният срок, в който желаещите да участват в първи и втори етап от “Детска мелодия на годината” 2020, все още могат да го направят, припомниха организаторите на музикалния фестивал за нови детски песни.
В първия етап на Фестивала до участие се допускат само автори на музика, като всеки от тях може да се включи с до 2 свои композиции. Във втория етап могат да участват деца – солови изпълнители, дуети, триа, квартети и други вокални формации, които са на възраст до 14 години. Те преминават през онлайн прослушване и при добро представяне имат шанса да станат изпълнители на новите 14 песни за 2020 г.
Припомняме, че галаконцертът на “Детска мелодия на годината” трябваше да се състои на 21 март в Двореца на културата и спорта “В. Левски” във В. Търново. В него щяха да бъдат представени 14-те песни финалисти от настоящото издание, а близо 3-часовото шоу да включва популярни гост-изпълнители, артисти, малки танцьори и музиканти, както и редица изненади. С това щеше да се постави началото на ежегодното домакинство на старата столица на това събитие. Заради официалната забрана за провеждане на масови събирания на закрито, галаконцертът бе отложен до насрочване на нова дата.
“Детска мелодия на годината” е фестивал за нова българска песен за деца и има конкурсен характер. Той се провежда в рамките на цяла календарна година под патронажа на председателя на Народното събрание Цвета Караянчева. Всички участници и песни преминават през седем етапа, което е гаранция за високо качество на крайния продукт.
Николай ВЕНКОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново