Възпитаници на Кралския колеж и университета Кингстън в Лондон с изложба във Велико Търново

Публикувано на пн, 24 авг. 2020
101 четения

Андре Баумекер и Свет Лапчева ще представят свои визуални творби от проекта “Сезона на пожарите” във В. Търново. Чрез тях авторите изразяват позицията си относно необратимата климатична катастрофа и липсата на политическа воля за справяне с нея. Разглеждайки локално-специфични екологични събития като горските пожари, те се интересуват от зависимостта между природата и обществото.
Произведенията на двамата визуални артисти са селектирани след отворена покана на галерия Heerz Tooya в старата част на В. Търново, която е домакин на проявата. Поради ограниченията, предизвикани от пандемията Covid-19, избраното предложение ще бъде представено като интервенция върху двата големи прозореца на галерията, обърнати към улица “Иван Вазов”, поясняват организаторите.
Фотографът Андре Баумекер е роден през 1987 г. в Бразилия, но живее и работи в Лондон. Той има бакалавърска степен по Изящни изкуства и фотография от университета Кингстън в английската столица. Баумекер работи с експериментални аналогови и цифрови фотографски процеси, печат и книгопечат. Участвал е в колективни изложби в Лондон, като е излагал свои творби и в Кралския Шекспиров театър.
Свет Лапчева е родена през 1990 г. в България. Като продуцент, тя работи в сферата на културата, CGI, музиката и новите технологии в Лондон. Има бакалавърска степен по Филмово изкуство от Кралския колеж в Лондон и магистърска степен по Мениджмънт на дизайн и луксозни стоки от Grenoble Йcole de Management във Франция. Като фотограф най-често документира пътешествия.
Откриването на изложбата е от 19 ч. на 28 август, като тя ще остане във В. Търново до 29 септември.
Николай ВЕНКОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново