Васил Петров гостува с Коледен концерт във Велико Търново

Публикувано на ср, 9 Ное. 2022
531 четения

Популярният български изпълнител Васил Петров ще гостува с празничен концерт на великотърновска сцена. Проявата под надслов “Коледа завинаги” ще е в салона на читалище “Надежда” на 15 декември от 19 ч.
Заедно с българския Франк Синатра публиката в старата столица ще може да види и чуе Симфониета Враца с диригент Христо Павлов, както и гост-солистката Зорница Иларионова, която е сред най-добрите наши цигуларки. Участие в концерта ще вземат още Йордан Тоновски (пиано), Кристиан Желев (ударни) и Христо Минчев (бас). Програмата ще включва любими коледни песни и мелодии.
Васил Петров е носител на редица музикални награди. Репертоарът му включва оригинални композиции и съвременни интерпретации на джаз стандарти и песни, написани от самия него, подплатени при изпълненията им с професионална импровизация, изящна фраза и поезия. През 1992 г. и 1994 г. той е най-продаваният изпълнител в България. На първите национали награди “Златният Орфей” Васил Петров е избран за най-добър мъжки глас на годината.
Николай ВЕНКОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново