“Амалипе” дарява таблети, лаптопи, смартфони на две школа в областта

Публикувано на пт, 15 май 2020
152 четения

Две училища от великотърновска област са сред избраните, които ще получат дарения от кампанията “Стара техника за ново начало” на Център “Амалипе”. Това са ОУ “Св. Иван Рилски” в Балван и ОбУ “П. Р. Славейков” в Джулюница.
Те са изтеглени на случаен принцип сред всички 200 кандидатствали училища от цяла България.
“На тези училища, както и на останалите 28 избрани, предстои възможно най-скоро да доставим събраната с дарения техника, за да ги подпомогнем в процеса на дистанционното обучение. Тя включва таблети, лаптопи, смартфони и настолни компютри. Това е втората група от 30 училища, които изтеглихме на случаен принцип и ще подпомогнем по тази програма. Така те стават общо 60 в цялата страна”, сподели Деница Иванова, координатор в Център “Амалипе”.
Училищата в област Велико Търново, които са заявили нужда от електронни устройства, са: ОбУ “Отец Паисий” в Майско, ПГАТ “Цанко Церковски” и ОУ “Св. Климент Охридски” в Павликени, ОУ “Св. Климент Охридски” във Виноград, ОУ “Филип Тотю” във Върбовка, ОУ “Васил Левски” в Леденик, ОУ “Филип Сакелариевич” в Свищов, СУ “Ангел Каралийчев” в Стражица и СУ “Св. Климент Охридски” в Сухиндол.
Кампанията продължава до края на юни, когато е и краят на тази учебна година. Общата бройка електронни устройства, заявени от всички училища в нужда, е около 6 700. Поради невъзможността те да бъдат набавени, от “Амалипе” са решили изборът да става на лотариен принцип, а на всяко изтеглено училище да се предоставят максимум до 10 устройства. До момента, благодарение на тази кампания, са подкрепени над 300 семейства в цялата страна.
Организаторите са изненадани, че голяма част от дарителите не са фирми, а физически лица. На всички отзовали се дарители те изказват своята благодарност.
Николай ВЕНКОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново