В събота Куклен театър “Весел” открива новия си арт сезон

Публикувано на пт, 10 сеп. 2021
78 четения

Търновският куклен театър “Весел” очаква своите зрители в събота – 11 септември, от 18,30 ч. на открито в двора на Клуба на дейците на културата на ул. “Велчо Джамджията” 16 в старата столица. Там ще бъде открит новият театрален сезон с интерактивния спектакъл “Не се предавай!”. Това е едно от любимите заглавия в репертоара на театъра. Драматизацията и постановката са на Маргарита Маринова, а режисурата и музикалното оформление – на Веселин Василев. Автор на куклите и маските в спектакъла е Стефка Кювлиева, а звуковото пространство е дело на Петър Атанасчев.
Децата участват с удоволствие и се забавляват. Актьорът, в търсене на непринуден диалог с публиката, неусетно включва малките и големите зрители в игрите – музикални, театрални, словесни и двигателни, а куклените етюди са своеобразен финал на детския празник. Спектакълът има номинации за най-добър актьор, за режисура, както и за най-добър детски спектакъл в Полша и Казахстан.
“Не се предавай!” е представян на фестивал на детската книга в Сливен, на международни театрални форуми в Лодз (Полша), на о. Борнео (Малайзия), в Брашов (Румъния) и в Астана (Казахстан). Английската версия на представлението е удостоена с награда за интерактивен спектакъл в Малайзия, а рускоезичният му вариант е с награда на детската публика в Казахстан.
Спектакълът, който ще бъде представен в събота, е благотворителен. С него театър “Весел” подкрепя кампанията за възстановяване на Клуба на дейците на културата във В. Търново. Всички приходи от представлението, подходящо за възрастни и за деца, са в полза на кампанията #БъдещеЗаКДК.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново