Ученици от 32 училища се представиха във Великденска изложба и концерт

Публикувано на чт, 18 Апр. 2019
112 четения

Млади таланти от 32 училища в област Велико Търново се представиха във Великденска изложба и концерт. Събитията са организирани от Регионалното управление на образованието. Те имат за цел да популяризират постиженията на учениците, включени в групите за извънкласни дейности в учебните заведения.
Изложбата е подредена във фоайето на РУО, а показаните експонати са изработени от децата в часовете по интереси. “В изложбата виждаме различни творби най-вече в областта на приложното изкуство. Използвани са разнообразни техники. Има произведения от живописта, графика, скулптура, керамика, както и арт инсталации от рециклирани материали. От тях добре се вижда креативността на младите творци”, сподели директорът на ПГ по моден дизайн Боряна Мочева, която уважи откриването на експозицията.
Регионално управление на образованието награди всички участници в проекта. Грамотите връчи началникът на РУО инж. Розалия Личева. Наградите получиха директорите на училищата, към които са създадени клубовете по интереси.
Великденският концерт с участието на певчески и танцови формации се проведе в залата на Общинския детски комплекс. На сцената излязоха 167 деца от 9 училища в областта. Със свои изпълнения аплодисментите на публиката заслужиха ученици от В. Търново, Г. Оряховица, Свищов, Павликени, Полски Тръмбеш, Стражица и Драганово.
“В извънкласните дейности са участвали ученици от 1 до 12 клас. Групите бяха организирани в 8 тематични направления, като в област В. Търново дейности и занимания по интереси са организирани в 78 училища. Създадени бяха общо 574 групи, като най-много – 111, са тези по изкуства, създадени в 50 училища. Общо 78 са групите по дигитални компетентности, каквито има в 45 училища, по математика – 104 групи в 56 училища. 63 са групите по природни науки, които развиват дейност 43 училища”, обясни Розалия Личева.
Николай ВЕНКОВ
сн. Даниел Йорданов

loading...
Пътни строежи - Велико Търново