Ученичка спечели онлайн конкурс за кратък разказ

Публикувано на пт, 8 май 2020
1198 четения

Памела Димитрова от Г. Оряховица спечели конкурс за кратък разказ. Той бе на тема “Танцът на времето” и беше посветен на 83 години от основаването на най-стария танцов ансамбъл в България – “Средец” от София. В надпреварата се включиха участници от цялата страна, а гласуването се проведе онлайн.
“Занимавам се с народни танци от близо 3 години. Това ми харесва и ми доставя удоволствие, защото по този начин изразявам чувствата си. За конкурса разбрах съвсем случайно. Включих се, защото смятам, че писането ми се отдава. Седнах една вечер, написах разказа и го изпратих без да имам никакви очаквания. Впоследствие разбрах, че съм на една от челните позиции и тогава осъзнах, че имам шанс да спечеля, както се и случи”, разказа Памела, която е ученичка в горнооряховското СУ “Георги Измирлиев”.
“За нас, танцьорите на “Средец”, това е един от най-трогателните подаръци, които сме получавали! Дано този конкурс-празник внесе празничност и във Вашите души и Ви накара да се почувствате окрилени и изпълнени с вяра в бъдещето, защото танцът ще пребъде и ще бъде винаги част от времето”, написаха с благодарност към участниците организаторите на конкурса.
Николай ВЕНКОВ
сн. личен архив

loading...
Пътни строежи - Велико Търново