Ученичка от Хуманитарна гимназия спечели литературна награда

Публикувано на вт, 11 юни 2019
165 четения

Филиз Ахмедова от великотърновската Хуманитарна гимназия спечели награда от Международния литературен конкурс “Изкуство против дрогата”. С есето си “Моята среща с наркотиците” тя пребори конкуренцията в първа възрастова група и се нареди на престижното второ място. В деветото издание на надпреварата са участвали над 200 млади автори на възраст от 14 до 25 години. Те бяха от България, Великобритания, Шотландия, Франция и Руската федерация.
Филиз е участник в Клуба по творческо писане към читалище “Надежда” в болярския град. “Радвам се, че създаването на този клуб не е напразно. Това е втората награда, която печелят наши членове, след първото място на Ива Георгиева в конкурса за любовен роман на издателство “Буквите”, каза Бисера Дживодерова, библиотекар в читалището. Всъщност точно тя е човекът, който предлага на младите автори 20 конкурса, в които да се изявят, и провокира в тях желание за писане.
“Изкуство против дрогата” се провежда под егидата на областния управител на Бургас Вълчо Чолаков. Организатори са читалище “Любен Каравелов 1940” и Синдикат на българските учители със съдействието на Общински съвет за наркотични вещества към Община Бургас. За организацията на конкурса читалището е носител на престижната награда “Изкуство и култура за развитие” за 2018 г. Тя се връчва от Министерството на културата и Платформа “Агора”.
Николай ВЕНКОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново