Ученичка от Г. Оряховица с отлично представяне в литературна надпревара

Публикувано на вт, 19 май 2020
121 четения

Славея Семова от горнооряховското училище “Георги Измирлиев” се представи отлично в националния литературен конкурс “Неразказани истории на един ловец на приключения”. Единадесетокласничката спечели второ място в своята възрастова група, раздел “Проза”.
Конкурсът съпътства ежегодния Национален фестивал на детската книга в Сливен и се организира от Регионалната библиотека “Сава Доброплодни”. В него участват деца и юноши на възраст от 7 до 18 години, разделени в три възрастови групи, а творбите им се оценяват от жури.
Отличените литературни произведения ще бъдат издадени в сборник. Наградите на победителите ще бъдат връчени на специална церемония в дните на XXII Национален фестивал на детската книга. Поради ограниченията, породени от разпространението на коронавируса и извънредното положение в страната, неговото провеждане е отложено за края на месец септември 2020 г.
“Славея Семова продължава да бъде един от големите победители на нашето училище. Оказва се, че никакви извънредни обстоятелства не могат да спрат желанието за знания и проявата на големия хуманитарен талант, който слънчевото ни момиче носи в душата си. Това е още едно доказателство, че в Гимназията уменията на учениците се развиват с много постоянство и съпричастност от учителите в двата профила – “Чужди езици” и “Природни науки”, споделиха радостта си от ръководството на училището.
Николай ВЕНКОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново