Ученичка е сред победителите в конкурс за компютърна рисунка

Публикувано на пт, 1 февр. 2019
353 четения

Виктория Дрънкарева от 12 клас в ПГСАГ “Ангел Попов” във В. Търново е един от победителите в конкурса за компютърна рисунка на тема “България в Европа: минало, настояще, бъдеще”. Творческата надпревара е посветена на националния празник 3 март. Виктория, която завършва специалност “Интериорен дизайн” в гимназията, е поканена в Европейската комисия в Брюксел, където Мария Габриел предвижда организиране на изложба с творбите на победителите в навечерието на националния празник.
Конкурсът е обявен от българския еврокомисар по цифровата икономика и общество Мария Габриел. Той бе организиран от Представителството на Европейската комисия в България и се реализира с подкрепата на Министерството на образованието и науката. Целта на конкурса бе да даде възможност за изява на творческите заложби на учениците, както и да провокира техния интерес да интерпретират темата, според своето собствено разбиране за родината. Творбите са оценявани от проф. д. изк. Петер Цанев – ръководител на катедра “Психология на изкуството, художествено образование и общообразователни дисциплини” в Националната художествена академия, Силвия Кънчева – държавен експерт по информатика и информационни технологии към МОН и проф. Станислав Памукчиев – член на УС и секретар на секция “Живопис” на Съюза на българските художници.
ПГСАГ “Ангел Попов” е участвала в конкурса с десет компютърни рисунки на ученици от 11 и 12 клас. За участието си в конкурса учениците бяха подготвени от г-жа Даниела Петрова, старши учител в гимназията.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново