Ученическата група “Хаштаг” търси своя нов соло китарист

Публикувано на вт, 25 авг. 2020
200 четения

Великотърновската ученическа група “Хаштаг” търси своя нов соло китарист. Всеки, който може да свири на този инструмент и има желание да усети какво е да си член на рок банда, може да се възползва от тази възможност. Условието е да е ученик или ученичка от 7-ми до 11 клас и да иска да разучава нови песни, да твори и да се развива в тази област, казват от групата.
В състава си “Хаштаг” включва ученици от различни училища, обединени от тяхната обща страст – музиката. Първоначално групата е създадена на 15 февруари 2019 г. от ученици от ОУ “Св. Патриарх Евтимий”. Неин ръководител е Добрин Пелтеков, който е учител в същото училище. Даскалът по музика, както самият той нарича себе си, не е стандартният преподавател. Извън учителската професия той е музикант в “Биг Бенд Велико Търново” и DJ. В училище се старае да бъде новатор, често организира за децата срещи с известни музиканти и изпълнители. Със своите възпитаници е сформирал детска ученическа телевизия, а “Хаштаг” е друга негова сбъдната мечта.
Освен изявите на сцена и постоянно нарастващия репертоар, допълнителен плюс за членовете на групата са срещите с много известни музиканти. Сред тях са Графа, Стефан Вълдобрев, D2, Васко Кръпката, Орлин Павлов, Жана Бергендорф, Звезди от “Ахат”, Свилен и Дани от “Остава”, Димо от “P. I. F.”, Краси Куртев от “Акага”, Odd Crew и много други.
Незабравима за младите музиканти е и срещата с основателя и първи китарист на световноизвестната, легендарна метъл група “Мегадет”, който сега е част от българската банда “Тhe River Of Blues”.
Николай ВЕНКОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново