Творческа вечер събра почитателите на изкуствата в Горна Оряховица

Публикувано на вт, 15 сеп. 2020
710 четения

Творческа вечер, инициирана от горнооряховския писател Явор Перфанов, събра любители на литературата и музиката в парк “Детски кът” в железничарския град. Събитието беше организирано с помощта на Община Горна Оряховица и председателя на Общинския съвет Димитър Николов.
Първа на откритата сцена се изяви талантливата млада певица Карина Генова от Детска вокална група “Музикална дъга”. Неин ръководител е Миглена Хаджипенчева, която освен музикален педагог и пишещ човек е водещ и на телевизионното предаване “Песни за душата”. Като ко-водещ и на това събитие тя представи част от своята детска книжка “Верни приятели”, последвано от представяне и на книгите на Явор. Горнооряховските поетеси Диана Стефанова, Светла Богданова и Лина Марини също се включиха в литературното четене с текстове от своите стихосбирки. Трите са членове на Литературен клуб “Асен Разцветников” в Г. Оряховица с ръководител Дора Ефтимова. Вечерта продължи с изпълнение на авторските песни на Перфанов “Полет ли е любовта” и “Не мога без теб”, с които гостите на събитието изпратиха слънцето зад местността Камъка. Творческото събитие приключи с още няколко литературни творби и музикални изпълнения.
“Искам да благодаря на всички, които участваха в събитието “Залез в подножието на думите”. Когато ми дойде идеята за вечер в парка, тайно се надявах да се получи добре, но и в най-смелите си мисли не очаквах тя да премине толкова вълнуващо”, сподели горнооряховският писател Явор Перфанов.
Николай ВЕНКОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново