Централната сграда на Регионалната библиотека затваря през август

Публикувано на чт, 29 юли 2021
152 четения

Централната сграда на Регионална библиотека “Петко Р. Славейков” във В. Търново няма да работи от 2 август до 7 септември. През този период няма да могат да бъдат използвани услугите на културната институция и да се провеждат събития. Отворени за всички остават другите структури на библиотеката в града: БИЦ “Славейче” на ул. “Симеон Велики” 7, в близост до МОЛ – Велико Търново, Филиал “Бузлуджа” на адрес ул. “Деньо Чоканов” 8, до СУ “Вела Благоева” и Отдел “Изкуство” на ул. “Краков” 8, до ДКС “Васил Левски”.
До 15 септември продължава лятната кампания “Ела в библиотеката”, под патронажа на Венцислав Спирдонов, председател на Великотърновския общински съвет. В проявата могат да участват всички ученици от учебните заведения на територията на Община В. Търново. Кампанията ще излъчи победител на основание на най-голям брой заети и прочетени книги от един ученик от всички клонове на Регионалната библиотека.
До 30 юли е удължен и срокът за представяне на текстове за участие в националния конкурс за криминален разказ “(Не)разкритият случай”. В надпреварата могат да се включат различни лица, без ограничения по възраст или професия. През месец август тричленно жури ще се запознае с всички получени творби и ще извърши класиране. Отличените автори ще бъдат официално обявени до средата на месец септември, когато се навършват 131 г. от рождението на най-популярната авторка на криминални романи Агата Кристи.
Николай ВЕНКОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново