Три обичани драматични заглавия представя великотърновският театър

Публикувано на ср, 20 ян. 2021
240 четения

С три обичани от публиката драматични заглавия възстановява своята спектаклова дейност през 2021 г. екипът на Музикално-драматичния театър „Константин Кисимов” във Велико Търново. На 26 и 28 януари от 19 часа в камерна зала ще бъдат представени спектаклите „Червило“ и „Духът на поета“. На 4 февруари героите от „Гераците“ на Елин Пелин отново ще оживеят на сцената в голяма зала на МДТ. Преди това, на 2 февруари от 19 часа, търновци и гостите на града ще могат да се насладят на оперетата „Прилепът“ на Йохан Щраус-син с участието на солисти и артисти, оркестър, хор и балет на театъра.

Според изискванията на Министерството на здравеопазването спектаклите ще се проведат при спазване на физическа дистанция и всички противоепидемични мерки, обясни директорът на театъра Васил Вълчев.

Зрителите на „Червило“ ще се потопят в три лични истории на една жена, търсеща вечното равновесие между романтичната и прагматичната любов. Постановката е на режисьора Стела Андреева, която е автор и на адаптацията на текста, създаден по мотиви от съвременни разкази. Сценографията е дело на Лидия Къркеланова. Колорита в представлението допълват музикалните картини, които се изпълняват на живо под съпровода на пианиста Андрей Картунов.
В «Червило» участват актьорите Стефка Златкова, Стоян Борисов, Иван Митев, Милен Иванов. Чрез тях гостите в публиката ще разпознаят думите, с които обичаме, нараняваме, провокираме или озадачаваме любимите си хора. Сериозните моменти в любовта често са повод за смях през погледа на отминалите дни. Преодолели емоциите чрез призмата на времето, се шегуваме дори със самите себе си. Ето защо всичко в постановката е романтично и някак иронично-комично, сякаш познато от ежедневието ни.

В навечерението на 167-годишнината от рождението на Стамболов в театъра ще представят историческата пиеса „Духът на поета” на Стефан Цанев. В  спектакъла оживяват знакови личности от българската история – Захарий Стоянов и Стефан Стамболов. Представлението бе реализирано с любезното съдействие на Община Велико Търново, а режисьор е Антони Цонев. В образа на Стамболов се превъплъщава актьорът Детелин Кандев, а в ролята на Захарий Стоянов ще видим Иван Митев. Като Гунчо – най-приближеният човек до Стамболов, в представлението излиза Георги Тодоров, който е част от музикалния състав, но за пореден път участва в драматично заглавие. Представлението е обогатено с авторската музика на Петър Атанасчев, а сценографията и костюмите са на Лидия Къркеланова.

Билети за спектаклите се продават на на касата на МДТ „Константин Кисимов” във Велико Търново.

 

 

 

 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново