Три дни безплатно кино на открито във Велико Търново

Публикувано на пт, 28 май 2021
6442 четения

Три дни безплатно късометражно кино на открито ще зарадва почитателите на филмовото изкуство във В. Търново. Международният фестивал “Карантината” ще предложи 63 късометражни филма от 18 държави в жанровете: игрален и документален филм, анимация и експериментално кино. Прожекциите ще са на екрани, разположени в подножието на паметник “Асеневци”, в дните от 3-ти до 5 юни включително. Те ще са вечерни, с начало 20,15 ч. Всички филми ще са с български субтитри, а входът – свободен. В последния фестивален ден е предвидена дневна прожекция от 16 ч. в галерия “Heerz Tooya”, както и изпълнение на авторска музика на живо от 19,30 ч., непосредствено преди вечерната прожекция.
Международен кинофестивал “Карантината” се организира и провежда изцяло и само на доброволни начала от Школа “Дедал” във Варна. Той е част от календара на културните събития на Община Велико Търново, като изнесеното издание се осъществява и с подкрепата на: Арт група “Дупини”, ТАМ, Галерия “Heerz Tooya” и др.
В условията на COVID-19 организаторите уверяват, че ще бъдат взети всички необходими мерки за безопасното провеждане на фестивала. Всички столове ще са разположени на дистанция един от друг, ще бъдат осигурени дезинфектанти на ключови места във фестивалната зона и ще се избягват струпвания на големи групи от хора.
Николай ВЕНКОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново