Теодора Стоянова от „Бест сингърс” се окичи със злато, сребро и бронз

Публикувано на вт, 16 окт. 2018
270 четения

Три отличия – златно, сребърно и бронзово, завоюва само за месец 8-годишната  Теодора Стоянова от Арт център „Бест Сингърс” във Велико Търново. В началото на новия творчески сезон гласовитото болярче участва в два международни музикални форума за млади изпълнители на популярна  музика. Неин вокален педагог е Петя Кръстева.

В средата на септември Теодора се е представила в Международния фестивал за млади изпълнители „София Гран при”. Право на участие в него имат само   лауреати от други международни конкурси, затова нивото на участниците е много високо. Търновката се е състезавала в две от категориите. В групата “Световен хит” с изпълнение на песен на испански език тя е спечелила сребърен медал. В категорията “Авторска песен” момиченцето се е преборило за бронзовия медал. То е впечатлило журито с песента „Търновград” по музика и аранжимент на Минко Ламбов и текст на Боряна Урумова.

В международното жури са били поканени доказани професионалисти –  изпълнители, композитори и педагози. Комисията е оглавявал Борис Мартинович от Сърбия, възпитаник на престижния американски университет „Джулиард„ в Ню Йорк. В журито са били още солистът на Метрополитън опера Диана Мартинович Сърбия, певецът Сарибек Саргсян от Полша, президент на Световната академия за изпълнителско изкуство WAPA, музикалният продуцент Зорица Нинкович от Сърбия и Мими Николова – една от първите джаз певици  у нас.

На 29 Септември в Националния исторически музей  в София са се провели гала   концертът и награждаването на Третия международен дистантен конкурс “Нови гласове и песни”. Теодора е спечелила първа награда в категория „Вокал”, а това й дава право да участва в концерта по награждаването на лауреатите.

 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново