Теодора Стоянова и Гергана Здравкова с награди от два певчески конкурса

Публикувано на пн, 20 Ное. 2023
271 четения

Ученичките Теодора Стоянова и Гергана Здравкова от В. Търново се завърнаха с редица награди от два певчески конкурса. В наскоро провелата се есенна вокално-инструментална надпревара „Нови гласове, песни и изкуства“ в София Теди спечели първото място в раздел вокал, категория „Поп“, в трета възрастова група. Гери също завоюва победата в първа възрастова група, в същата категория и раздел. Докато Теодора е част от този конкурс още от 5-годишна и това е нейното 7-мо участие, като неизменно печели първите места, то за Гергана е дебют в надпреварата.
Неотдавна двете момичета участваха и в международния конкурс „София Гран при“, където Теди завоюва две първи места и едно трето. Едната й победа е в категория „Учител и ученик“, където се изявява с вокалния се педагог Яница Русева, а другата е в категория „Мюзикъл“, където изпълнява песента на Лайза Минели „Кабаре“ от едноименния филм. Третото място печели в „Категория „Световен хит, евъргрийн“ с песен на Селин Дион. Гери заема първо място в категория „Патриотична песен“, второ място в категория „Учител и ученик“ с Яница Русева, където изпълняват песен на Тодор Колев и Хилда Казасян, второ място в категория „Мюзикъл“ и второ място в категория „Джаз“, с песен на Лили Иванова.
„Мога да кажа, че това определено беше един от най-успешните ни конкурси, въпреки голямата конкуренция, предвид това че е с международно участие“, сподели Теодора, която е осмокласничка в ПЕГ „Проф. д-р Асен Златаров“. Гергана е ученичка във 2 клас в СУ „Емилиян Станев“ във В. Търново. Вокални педагози на двете момичета са Яница Русева и Гергана Стоянова от Центъра за вокално и инструментално обучение „От А до Я“.
Николай ВЕНКОВ
сн. личен архив

loading...
Пътни строежи - Велико Търново