Театралната работилница в Килифарево отбелязва 10 години от създаването си

Публикувано на чт, 27 авг. 2020
155 четения

С интересна програма театралната работилница към Младежкия дом в Килифарево ще отбележи 10 г. от своето създаване. Празникът ще се проведе на 28 август в читалище “Напредък” в града, а за него младите таланти репетират цяло лято. През ваканцията театралната работилница събира десетки деца, които се впускат в магията на театъра и прекарват част от свободното си време в Младежкия дом.
Първоначално работилницата започва като театрално студио, след което трупата е разделена на два състава – “Фъстъците”, в който участват по-малките и “Талантино”, в чиито състав са включени по-големите. През годините в заниманията се включват около 160 момичета и момчета. Техен ръководител е Саид Джамбазов, който от няколко години работи с артистичните деца на Килифарево. Освен интересни заглавия, те подготвят програми за празници, занимават се и с историята на родния град и региона.
За юбилея театралната работилница подготвя пет скеча. Те са от представлението “Хитър Петър” по Панчо Панчев, с който печелят второ място като състав в национален фестивал, част от “Нашенци” на Чудомир, както и три скеча, които са сред любимите на младите таланти.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново